Pdf آموزش زبان اسپانیایی
Pdf آموزش زبان اسپانیایی
Pdf آموزش زبان اسپانیایی
Pdf آموزش زبان اسپانیایی - این دوره آموزش زبان برای چه افرادی مناسب است ؟
آیا شما جزء آن دسته از افراد هستید که تازه کار هستند و می خواهند در حداقل زمان مبانی اولیه زبان اسپانیایی را بیاموزند ؟ یا اینکه قبلاً اسپانسایی را یاد گرفته اید و حالا مایلید مطالبی را که در گذشته فرا گرفته اید و با گذشت زمان فراموش کرده اید تعمیق بخشید ؟ شاید هم شما وقت آن را ندارید که در کلاس های زبان اسپانیایی شرکت کنید در تمامی این موارد « اسپانیایی در ?? روز» راه حل مناسب و درستی است .
چون این دوره به ویژه به صورت یک خودآموز برای کسانی طراحی شده که تازه در آغاز راه یادگیری زبان اسپانیایی هستند و یا مجدداً می خواهند زبان اسپانیایی را یاد بگیرند.
هدف ما این است که در راه خودآموزی زبان اسشپانیایی به بهترین نحو به شما کمک کنیم و از این رو در این کتاب ، تذکرات راهنمایی ها و توضیحات بسیار ساده ای را خواهید یافت که باعث یادگیری بهتر شما می شود و در کنار آن تمرین های زیادی را انجام خواهید داد و برای حصول اطمینان پاسخ آنها هم در کتاب آورده شده است وقتی که شما با موفقیت این دوره را به پایان برسانید قادر خواهید بود درباره موضوعات عمومی و موقعیت های روزمره صحبت کنید و منظور خود را بیان نمایید .
Pdf آموزش زبان اسپانیایی
کتاب آموزش لغات زبان اسپانیایی به صورت PDF
موسسه زبان پروان آکادمی بیش از یک دهه است که سابقه برگزاری دوره های تخصصی آموزش اسپانیایی را دارد و در اقدامی کاملا ارزشمند بصورت کامل منابع اصلی و کتاب های کمک آموزشی و بسیاری از فایل های صوتی و تصویری را در کتابخانه این وبسایت ، بصورت رایگان قرار داده است و همیچنین کلاس های این زبان نیر بصورت کاملا متنوع در حال ارائه و برگزاری است.
Pdf آموزش زبان اسپانیایی
سخن نهایی دربارهPdf آموزش زبان اسپانیایی
زبان اسپانیایی یک زبان بسیار پر طرفدار در ایران میباشد که به همین دلیل در این پست از پروان آکادمی آموزش زبان اسپانیایی به همراه فایل pdf کل درسها را به صورت رایگان از پروان آکادمی برای دانلود شما دوستداران زبان اسپانیایی قرارداده شده است. روزانه یک یا دو درس را تمرین کنید تا هم مکالمات روزانه خود را تقویت نمایید وهم بتوانید سطح نگارشی خود را نیز بالا ببرید.
روش کار با این مجموعه آموزشی زبان اسپانیایی در زمان کم به این صورت است که شما ابتدا هر درس را چند بار گوش دهید و سپس از روی فایل پی دی اف آنها را تمرین کنید تا هم طرز نوشتن کلمات را به خوبی و به راحتی بیاموزید و هم مکالمات خود را تقویت نمایید.همزمان با مجموعه بالا زبان نصرت اسپانیایی بسیار بسیار برای شما ارزشمند خواهد بود.
درخت بادام از نظر شکل ظاهری درختی با برگ های باریک و ??? تا ? متر ارتفاع و متراکم می باشد. بادام ها داخل میوه هایی شبیه به هلو رشد کمی کنند. اگر چه پوشش دور آن ها برای مردم میوه به حساب نمی آید اما این پوسته از نظر تکنیکی، جزء میوه ها محسوب می شود. تا انتهای این مطلب با آلفا نهال همراه باشید.
برای برداشت بادام شیرین، در هنگام کاشت حتماً باید بادام شیرین بکارید. بادام تلخ و شیرین دو نوع متفاوت از بادام هستند. بادام تلخ دارای سیانید می باشد. از کاشتن این نوع بادام خودداری کنید. گروهی دیگر از بادام ها نیز شکوفه های زیبایی می دهند اما منجر به تولید میوه نمی شوند. این دسته از بادام ها نیز فقط به منظور زیبایی ظاهری که دارند، پرورش داده می شوند.
تمام این توضیحات نشان می دهد که قبل از خرید نهال بادام باید در مورد آن تحقیق و جست و جو کرد. کاشت درخت بادام منوط به کشورهای خاورمیانه بوده و در آب و هوای سرد رشد نمی کند.
کاشت درخت بادام منوط به مناطقی با شرایط آب و هوایی خاص می باشد. برای پرورش درخت بادام باید نکات لازم در رشد آن را در نظر داشته باشید. در ادامه کلیات کاشت این درخت و روش های مراقبتی از آن را ارائه می کنیم.
همان طور که گفتیم برای کاشت درخت بادام باید نکات متفاوت و نیز شرایط اقلیمی را در نظر گرفت. کاشت این درخت در حیاط خانه های مسکونی نیز امکان پذیر است و می توان از محاسن این درخت بهره برد. اگر قصد کاشت و خرید انواع نهال را دارید با ما همراه باشید.
آب و هوا:
بادام در آب و هوای مدیترانه ای با تابستانهای گرم ،خشک و زمستانهای معتدل، مرطوب بخوبی رشد می کند. دمای بهینه برای رشد بین ?? تا ?? درجه سانتی گراد (?? و ?? درجه فارنهایت) و جوانه های درخت نیازسرمایی از ??? تا ??? ساعت زیر ??? درجه سانتی گراد (???? ° F) برای شکستن خواب را دارند.
خاک:
درختان بادام در خاک با زهکشی خوب کاشته می شوند. خاک دارای عمق مناسب باید باشد. درختان بادام در انواع گوناگون خاک رشد می کنند و می تواند در خاک شنی، لومی یا خاک رس خاک کاشته شوند. درختان بهترین رشد را در خاک با PH حدود ??? خواهد داشت، هر چند آنها خاک اسیدی، سطح PH خنثی و قلیایی را نیز تحمل می کنند. حفر گودال کاشت حدود دو برابر عمیق تر و عریضتر از تراکم ریشه. گسترش ریشه در گودال و پوشش دهی مناسب ریشه و خاک در نزدیکی تنه حدود هفت سانتی متر بایستی بالاتر از زمین اطراف باشد.
کاشت:
آماده سازی یک محل برای کاشت، تست مناسب خاک و ایجاد گودال گام اول است. بسته به نتایج، اصلاح خاک و ایجاد خاک یکنواخت با استفاده از ادوات کشاورزی در آماده سازی برای کاشت می تواند انجام شود. انتخاب و طراحی یک سیستم آبیاری قبل از کاشت. فاصله درخت بسته به محل، انواع بادام و طراحی شکل باغ تعیین می گردد اغلب باغات در شکل مربع کاشته می شوند. عرض بین ردیف: ??-?? فوت (??? – ??? متر). فاصله درختان در هر ردیف: ??-?? فوت (??? – ??? متر). طول ردیف: متغیر می باشد. درختان بادام نیاز به آفتاب کامل دارند، حداقل ? ساعت در روز، نور آفتاب بیشتر به معنی شکوفه دهی بهتر می باشد. رنگ کردن سمت جنوبی از تنه و شاخه های بزرگ با دوغاب آهک از درخت در ببرابر آفتاب سوختی محافظت خواهد کرد.
آبیاری:
آبیاری درخت یک بار در هفته در طول سال اول پس از کاشت لازم است. کاهش آبیاری به هر دو تا چهار هفته در سال های بعدی انجام می گیرد. تنظیم آبیاری برای جلوگیری از غرق شدن ریشه در آب و اجازه یافتن خاک به خشک شدن
برای شروع کاشت درخت بادام, ابتدا نهال را از مغازه خریداری کنید. همچنین می توانید دانه تازه و فرآوری نشده را در خاک بکارید. مکانی که برای کشت بادام انتخاب می کنید، باید آفتاب گیر و از نظر نوردهی مناسب باشد. یعنی امکان جمع شدن آب در اطراف ریشه ها وجود نداشته باشد.
ابتدا خاک و زمینی که می خواهید دانه را در آن بکارید، شخم بزنید. این کار بافت خاک شما را نرم و سبک می کند. آن گاه دانه را در عمق ??? تا ? سانتی متری بکارید و روی آن را با خاک بپوشانید.
بهتر است کاشت درخت بادام بدین روش را در فصل پاییز انجام دهید. این کار سبب می شود دانه زیر خاک، زمستان را به راحتی سپری کند و در فصل بهار جوانه بزند و سر از خاک بیرون آورد.
مکان کاشت دانه بادام را با صفحه مشبک سنگین بپوشانید تا دانه های بادام شما از جویده شدن و خورده شدن توسط سایر جانوران در امان بمانند.
اگر به جای کاشت بادام از نهال بادام استفاده کردید و آن را از بیرون خریداری نمودید، باید حفره ای را در باغ یا باغچه برای کاشت نهال ایجاد کنید. این حفره از گلوله ریشه نهال باید بزرگ تر باشد. قبل از کاشت، کل خاک را شخم بزنید تا خاک زیر نهال سفت نباشد. همچنین در صورت تمایل می توانید در هنگام شخم خاک، کمی ماسه به آن اضافه کنید. با این کار، زهکشی خاک به خوبی انجام می شود.
نهال را در همان عمقی بکارید که زمان خرید در همان عمق کاشته شده بود. بادام هایی نیز هستند که خودلقاحی را به تنهایی انجام نمی دهند. بنابراین باید چند نهال بادام را در کنار هم داشته باشید تا درخت میوه دهد. قبل از خرید این موضوع را با فروشنده در میان بگذارید و از خرید نهالی که به تنهایی میوه نمی دهد، خودداری کنید. اگر می خواهید چند نهال را در باغچه یا باغ بکارید، باید فاصله بین آن ها از یکدیگر ? تا ? متر باشد.
قبل از کاشت درختان بادام باید بادشکن موثری ایجاد شود. برای این کار می توان از ردیفهای درخت و یا کمر بند حفاظتی مصنوعی استفاده کرد. بادشکن مصنوعی هزینه زیادی دارند ولی از همان موقع احداث قابل استفاده است در حالیکه کاشت درخت به عنوان بادشکن از سال سوم که درختها بزرگ می شوند موثر خواهد بود از بین بادشکن هایی که برای بادام استفاده می شوند درختان سرو بهتر از بقیه هستند. تقویت خاک : قبل از کاشت درخت بادام 200 کیلو ازت و 200 کیلو گرم فسفر در هر هکتار به زمین داده می شود.
هنگام پرورش درختان بادام، بهتر است بدانید که این درختان، خاک بیش از حد مرطوب را تحمل نمیکنند و به شدت به سرمازدگی در بهار حساس هستند. بادام در زمستانهای معتدل و مرطوب و تابستانهای گرم و خشک در آفتاب کامل رشد میکنند. اگر منطقهی شما این پارامترها را نداشته باشد، بعید است که درخت بادام به شما میوهای بدهد.
علاوه بر این، تعداد کمی از درختان بادام، خودبارور هستند و بنابراین برای تولید میوه به گردهافشانی بین گلهای نر و ماده نیاز دارند؛ پس شما باید حداقل دو درخت بکارید. اگر محل کاشت درخت در سطح بالایی قرار داشته باشد، حتی میتوانید دو درخت بادام را در یک نقطهی واحد بکارید؛ در این حالت درختان با هم رشد میکنند و بهم میپیوندند و به گلها اجازه داده میشود تا گردهافشانی کنند.
درختان بادام ریشهی عمیق دارند و باید آنها را در محیطهای شنی عمیق، حاصلخیز و با زهکشی مناسب کاشت. درختان بادام باید با فاصلهی ? تا ? متر مربع از هم کاشته شوند و علیرغم اینکه درختان به خشکی مقاوم هستند، باید آبیاری شوند. استفاده از نیتروژن و کود آلی، به رشد آنها کمک میکند. این درختان نیاز زیادی به پتاسیم و فسفر دارند.
برای کاشت درخت بادام، حفرهای بیشتر از عمق لازم حفر کنید و مطمئن شوید که ریشهها بهراحتی در عمق حفره قرار میگیرند، ریشه های نهال را قبل از کاشت صاف کرده و ناحیه پیوند شده را ?? تا ?? سانتی متر بالای خاک قرار دهید. پس از عملیات کاشت، نهال ها را به صورت عمیق آب دهید. درصورتیکه محیط زندگی شما بادخیز است، میتوانید نهال بادام را به یک ستون یا تکیهگاه (قیم) ببندید اما پس از گذشت حدود یک سال، تکیهگاه آن را بردارید تا درخت رشد مناسبی داشته باشد.
دقت کنید که قبل از کاشت، باید به ریشهها به اندازهی کافی آب داده شود. اطمینان حاصل کنید که ریشهها قبل از قرارگرفتن در زمین، کاملاً مرطوب هستند تا منجر به شروعی خوب برای رشد آنها شود. حفرهای که برای ریشه ایجاد میکنید باید برای جای گرفتن کل ریشه گسترده و عمیق باشد، بهطوریکه ریشه خم نشود. مانند بسیاری از درختان خشکباری، بادام نیز نسبت به دستکاری ریشه حساس است؛ بنابراین هرگز نباید آنها را کوتاه کرد و یا آنها را مجبور کرد داخل سوراخی جایداده شوند که به اندازهی کافی بزرگ نیست. تا همان اندازهای که هنگام شکلگیری نهال در خاک قرار داشته را باید در خاک قرار دهید. باید تفاوت رنگ قابلتوجه بین ریشهها و بقیهی گیاه را ببینید که نشان میدهد کدام قسمت باید در خاک مدفون باشد. این موضوع برای گیاهان ریشهای برهنه و درختان گلدانی یکسان است.
هنگام پرکردن حفره، خاک باید کاملاً در اطراف ریشه فشرده شود. پس از دوباره پرشدن حفره، باید به نهال خود حدود ? لیتر آب بدهید تا در خانهی جدید خود قرار بگیرد. در این مرحله میتوانید با افزودن مقداری کود حاوی فسفر بالا، به ریشه های درخت خود کمی نیرو بدهید. اگرچه بهتر است در صورت کاشت در پاییز، تا بهار صبر کنید و سپس کوددهی را انجام دهید.
در سال اول کاشت درخت بادام, باید به نهال بسیار آب دهید. به گونه ای که در طی تابستان و گرما، هفته ای یک مرتبه آن را غرق آب کنید. همچنین می توانید به نهال خود، تقویت کننده ای استاندارد بدهید. هر چند وقت یک بار نهال را از نظر آفات شامل کرم ها، شته ها و… چک کنید. در صورت ضرورت می توانید این آفات را با صابون های حشره کش استاندارد کنترل کنید. شکوفه های بادام بسیار شیرین هستند و از این رو زنبورهای بسیاری را به سمت خود جذب می کنند. بنابراین نگران زیاد شدن زنبورها در اطراف بادام نباشید. این همان اتفاق خوبی است که باید برای درخت شما بیفتد.
برای درخت بادام یک عفونت قارچی وجود دارد. درخت بادام در طی این عفونت، برگ هایش قهوه ای شده و به سمت بالا برمی گردد. در صورت رویت چنین نشانه هایی، بدون درنگ برگ های آلوده را بکنید و از درخت بادام حذف کنید. سوزاندن این برگ ها نیز ایده خوبی برای جلوگیری از رشد قارچ ها می باشد. هر برگ افتاده در اطراف درخت را با وسیله ای مانند چنگک جمع کنید. اگر موفق نشدید عفونت قارچی را کنترل کنید، درخت بادام را باید با بوراکس اسپری کنید. این شیوه برای درمان قارچ بسیار مناسب است.
هرس کردن مختصر و مرتب درخت بادام سودمند است و انجام نادرست آن خطرات و اشکالات زیادی را در پی دارد. هرس نامناسب میتواند منجر به نابودی درخت بادام شود. بهتر است برای هرس آن از افراد متخصص کمک بگیرید.
آبیاری از مهمترین عملیات مرحله داشت درختان بادام است و موجب بهبود رشد و افزایش عملکرد می شود زیرا مقدار بارندگی در فصل تابستان در مناطق کشت بادام کافی نیست کیفیت آبیاری نیز اهمیت زیادی دارد آبی که حاوی مقدار زیادی نمک است بخصوص در خاکهای رسی کم عمق نباید برای آبیاری استفاده شود. درختان بادام نباید با روش آبیاری بارانی آبیاری شوند زیرا برگ های بادام نسبت به نمک خیلی حساس است. روشهای معمول آبیاری در درختان بادام، آبیاری سطحی و آبیاری قطره ای هستند از آبیاری قطره ای معمولاً در زمینهای ناهموار استفاده می شود.باید توجه داشت که در صورت عدم وجود زهکش مناسب خاک و غوطه ور شدن ریشه های درخت در آب به مدت طولانی باعث پوسیدگی ریشه های درخت بادام خواهد شد.
میوه های بادام را می توان به صورت سبز (چغاله) و یا خشک برداشت کرد . میوه های بادام رقم کاغذی (پوست نازک) نیز در مرحله سبز به منظور مصرف مستقیم برداشت می شود. برداشت میوه های خشک از نیمه دوم مرداد تا اواخر مهر صورت می گیرد. میوه های بادام در باغاتی که آبیاری نمی شوند زودتر از باغاتی که آبیاری می شوند می رسند. در باغات جدید بادام که به صورت مکانیکی برداشت می شوند موارد زیر باید رعایت شود. فاصله مناسب کشت ، فرم دهی مناسب درخت مثلاً فرم گلدانی، مسطح بودن سطح زمین ، کاشت رقمی با عادت رشد عمودی ، دقت در تعیین تاریخ برداشت در ارتباط با زمان رسیدن و شرایط خاک به منظور جدا شدن بهتر میوه های باغهای بادام اغلب دو هفته قبل از برداشت آبیاری می شود.
سطح خاک باید تا حد امکان صاف و عاری از علفهای هرز باشد، درختها توسط دستگاه نیشکر تکان داده شده و میوه ها بر روی زمین می ریزند، سپس میوه ها توسط دستگاههایی که دارای بازوهای مکنده هستند جمع آوری می شود. مقدار عملکرد بادام در هر هکتار از یک تا دو تن (بدون پوست سبز) متغیر است، که به عملیات زراعی از جمله آبیاری و نوع رقم بستگی دارد.
پس از برداشت بادام پوست سبز آن جدا می شود.ماشین هایی که برای بادام پوست سخت بکار می روند برای بادام های پوست نازک و پوست کاغذی مناسب نیستند و در صورت استفاده از این ماشین ها باید تنظیم آنها عوض شود. سپس میوه ها در معرض آفتاب به مدت 3 تا 4 روز خشک می شوند تا مقدار رطوبت آنها به 8 تا 5/8 درصد کاهش یابد. احتمالاً در انبار نیز رطوبت میوه ها حدود یک درصد کاهش می یابد. نگهداری بادام های پوست نارک به علت کپک زدگی مشکل است.
در باغهای قدیمی هرس از طریق قطع شاخههای خشک و پاجوشها انجام میگیرد. در باغهای جدید که براساس اصول باغبانیکاشته شدهاند دو نوع هرس انجام میشود :
هرس شکل بادام معمولاً جامی است.در رقمهایی که شاخههای آن تمایل به رشد افقی دارند درخت را پابلند میگیرند و آنرا از 120 سانتیمتری قطع میکنند ولی در رقمهایی که شاخهها رشد عمودی دارند مانند رقم «محب علی» طول تنه را 60 تا 100 سانتیمتری میگیرند. در سال دوم بالاترین جوانه روییده از پایین محل قطع را به عنوان جایگزین تنه اصلی انتخاب کرده و آن را بالاتر از بقیه شاخهها هرس میکنند و بقیه شاخهها را در چهار طرف این محور و کوتاهتر از شاخه جایگزین هرس میکنند را حدود 30 سانتیمتر میگیرند.
در سال سوم شاخههای فرعی درجه یک را به طول30 سانتیمتر نگه میدارند و بقیه شاخهها را سربرداری میکنند. در سال چهارم اسکلت درخت تشکیل میشود و دیگر سربرداری انجام نمیگیرد.زمان انجام هرس اسفندماه و در هنگام خواب درخت است.
درخت بادام چندان نیاز به هرس سالیانه ندارد و در هر دو تا سه سال یکبار شاخههای خشک و نابجا و آفتزده قطع میشوند البته پاجوشها هر ساله حذف شود.
به نقل از کارشناسان آلفا نهال شلیل گیاهی از خانواده هلو به شمار می رود که بر اثر جهش رویشی در یکی از ژن های میوه هلو ایجاد شده است که میوه بدون کرکی را تولید می کند. میوه این گیاه ظاهری گرد و کروی مانند دارد که بسیار گوشتی و آبدار است که در داخل قسمت گوشتی این گیاه هسته بزرگی قرار دارد که طعم تلخی دارد و قابل مصرف نیست. میوه این گیاه طعم شیرینی دارد. میوه این گیاه خواص بسیاری دارد که از آن علاوه بر تازه خوری برای تهیه لواشک، آبمیوه هلو، کمپوت و … نیز استفاده می کنند. به صورت درختچه ای کوتاه رشد می کند.
توجه داشته باشید که هلو و شلیل ممکن است از بذر یکدیگر و از طریق تلقیح به وجود بیایند، دارای ارقام و واریته های مختلفی است طوریکه در ایران فقط بیش از 20 رقم از این گیاه کشت می شود که از آن جمله می توان به شلیل زرد یا قرمز اشاره نمود، تا کنون بیش از 150 گونه درخت شلیل شناسایی شده است که این واریته ها از نظر طعم، مزه و حتی شکل با یکدیگر تفاوت دارند. برگ های سبز رنگ نیزه ای مانندی به طول 7 تا 16 و عرض 2 تا 3 سانتیمتر تولید می کند، گل های زیبای این گیاه قبل از برگها ظاهر می شوند که منظره زیبایی را در فصل بهار ایجاد می کند. گل های این گیاه به صورت منفرد یا دو تایی به رنگ صورتی ظاهری می شوند که 5 گلبرگی هستند. گرده افشانی این گیاه توسط باد انجام می شود که البته کندو گذاری سبب افزایش باردهی گیاه می شود. گیاهی خود گرده افشان محسوب می شود.
بسته به ارقام زودرس و دیررس میوه این گیاه اوایل تابستان و اوایل پاییز می رسد. توجه داشته باشید که عمر درخت شلیل کم است که دلیل عمر کم این درخت وجود چوب ترد و شکننده است. گیاهی خزان پذیر است طوریکه با شروع فصل پاییز و سرما برگ های این گیاه می ریزند.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
آب و هوا : با توجه به یخ زدگی سریع شکوفه در سرماهای بهاره این مورد در بسیاری از کشورها مشکل ساز است. درختان نیاز به یک طیف متنوع از واحد سرد، اما به طور عمده ???-??? واحد می باشد. در برخی از گونه های جدید ??? واحد سرما کافی است. شاخه های درخت می تواند تحمل سرمای -?? درجه سانتی گراد را داشته باشند، اما شکوفه های در -? ° C آسیب می بینند.
خاک: مناسبترین میزان اسیدیته ?/? ،خاک سبک تا متوسط، به خوبی زهکشی شده ترجیح داده می شوند.در خاک های سنگین تر درختان باید در تپه کاشته شوند.درختان نباید در خاک بدون زهکشی مناسب کاشته شوند. درختان شلیل محل های آفتابی را دوست دارند بطور متوسط شش تا هشت ساعت نور خورشید راضی کننده است. ما توصیه نمی کنیم درختان میوه در خاک سنگین، خاک رس خالص کاشته شوند.
کاشت: یک محل با زهکشی خوب، خاک نسبتا حاصلخیز در آفتاب کامل را انتخاب نمایید. برای جلوگیری سرمازدگی از مناطق پایین دست اجتناب کنید. نهال درختان را در فصل بهار بکارید. نهال حدود ? ساله را انتخاب نمایید. برای نهال های داخل گلدان، گیاه را از گلدان جدا کرده و هر گونه ریشه مدور و گرد را حذف کنید و از قیچی ضدعفونی شده استفاده نمایید. برای درختان پیوند زده، محل پیوند دور از نور مستقیم خورشید در هنگام کاشت باید باشد. گودالی کمی عمیق تر و گسترده تر از تراکم ریشه بکنید. درخت را در وسط گودال روی مقداری خاک نرم قرار دهید. مطمئن باشید که ریشه ها بخوبی در اطراف تنه گسترده شدند. درختان در فاصله ? تا ?/? مترفاصله بین درختان در ? متر فاصله بین ردیف هاکاشته شوند که حدود ???? تا ???? اصله در خت را در هر هکتار خواهیم داشت.
آبیاری: آب مورد نیاز به زمان برداشت بستگی دارد. آغاز آبیاری بستگی به شرایط رطوبت خاک، شکوفه دادن و جوانه زدن در فصل بهار دارد. تقسیم آب بر اساس سودآوری بخش، با توجه به شرایط درخت و زمان برداشت است. لذا توصیه به تنک کردن می شود حذف میوه های کوچک از روی شاخه. این را می توان به صورت دستی و یا شیمیایی انجام داد. کاهش تاج پوششی با هرس کردن، در نتیجه کاهش تبخیر آب از شاخ و برگ ها را داریم. این امر به ویژه در میوه ها هسته دار مانند هلو و شلیل مهم است. هنگام هرس درختان مراقب باشید زیرا این کار می تواند باعث رشد رویشی بیش از حد شود. هرس سبز ارجحیت دارد و در گونه های زودرس هرس تابستان امکان پذیر است. میوه هلو و شلیل به سرعت در طول دو دوره رشد می کنند:
https://alphanahal.ir/nectarine-seedlings/
(الف) پس از تشکیل
(ب) قبل از رسیدن
دوره بین این دوره ها (الف و ب)، مرحله سخت شدن هسته است که در طی آن مقدار آب د درخت به طور قابل توجهی کاهش می یابد. باید هنگام تعیین برنامه آبیاری در نظر گرفته شود.
برای بهبود گردهافشانی، چند درخت شلیل، بکارید. البته این درختان خودبارور هستند و به گردهافشانی درختان اضافی نیاز ندارند. بااینحال، کاشت درخت شلیل، درصد گلهای گرده افشانی را افزایش میدهد.
هر هفته دو گالن آب به درختان بدهید. این مقدار برابر با سه سانتیمتر بارندگی است. درختان بالغ با همین مقدار آب میتوانند دو هفته را بگذرانند.
در اوایل بهار از رهایش تدریجی کود جهت استفاده بهینه گیاه از مواد مغذی استفاده کنید. کودی را انتخاب کنید که دارای فسفر بالا و ازت کم باشد.
مقاومت شلیل نسبت به سرما مناسب است، به طوری که سرمای منفی 21 درجه می تواند برای آن مضر باشد. با این حال سرمای یکباره (هر چند کم هم باشد) می تواند باعث خشک شدن جوانه ها و شاخه های جوان شود. هلو به حدود 400 تا 1000 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتی گراد برای خروج از سرمای زمستانه نیازمند است. مقاومت شلیل به گرمای تابستان هم مانند سرمای زمستان خوب است. میوه های این درخت در گرمای تابستان کیفیت بهتری خواهند داشت.
فصل خفته زمستان باید دمای هوا برای این درخت مناسب باشد
برای کنترل خشکی و شکستگی درختان را با روغن اسپری کنید.
می توانید این نوع درخت شلیل را هرس کنید .
برای جلوگیری از پوسیدگی قهوه ای ، که بسته به آب و هوا ، ممکن است به 1-3 اسپری نیاز داشته باشد ، از قارچ کش در طول شکوفه استفاده کنید. دوره بارانی نیاز به اسپری بیشتری دارد.
درختان جوان را به طور ماهانه با کود نیتروژن بالا از اول آوریل بارور کنید. از 1 0.5 0.5 لیتر اوره یا 25 عدد کود برای درخت استفاده کنید. درختان بالغ به 50 درصد بیشتر کود احتیاج دارند. اگر کود آبیاری شده است ، از 1 اونس تجاوز نکنید.
جلوگیری از نازک شدن میوه، نازک شدن باعث کاهش وزن میوه و جلوگیری از آن باعث افزایش اندازه ، جلوگیری از شکستگی اندام می شود .
ماهانه درختان جوان را بارور کنید. از اوره 5 اوره یا کود استفاده کنید. درختان بالغ به 50 درصد بیشتر احتیاج دارند. اگر کود آبیاری شود ، از 1 اونس تجاوز نکنید.
هر 3 هفته یکبار آبیاری قطره ای یا آبپاش را برای درخت شلیل بکار ببرید
یک منطقه عاری از علفهای هرز را در اطراف پایه درخت شلیل در فاصله 3 فوت از تنه با عمق 3–4 اینچ بسیازید تا درخت شلیل بهتر رشد کند.
قبل از اولین باران شدید ، قارچ ها را در ماه نوامبر اسپری کنید.
درست بعد از برداشت محصول بارور و آبیاری کنید.
در هنگام ریزش برگ ، برگها را از بین ببرید یا کمپوست کنید تا از شیوع انگشت سیب جلوگیری کنید.
آمادهسازی خاک قبل از کاشت شلیل، موجب بهبود عملکرد گیاه و رشد و نیرومندی نهال میشود. بهتر است خاک را ازنظر کمبود مواد معدنی و مغذی لازم بررسی کنید. منظور از آمادهسازی خاک، غنی کردن آن ازنظر مواد معدنی و مواد مغذی حیاتی و از بین بردن و شل کردن خاکهای فشرده است.
اگر در فصل تابستان هر ده روز یکبار تقریباً 3 سانتیمتر بارندگی باشد، نیازی به استفاده از شلنگ نخواهد بود. اما اگر واقعاً خاک خشک شد، بهترین راهکار، استفاده از آبیاری قطرهای با شلنگ است. هر ده روز یا دو هفته یکبار آبیاری کافی است. اگر آب در اطراف تنه یخ بزند، موجب آسیبدیدگی درخت خواهد شد.
کود دادن، روشی عالی برای تقویت مواد مغذی موجود در خاک، بهویژه نیتروژن است. همیشه قبل از استفاده از کود، خاک خود را آزمایش کنید. خاکهای مختلف میتوانند مقادیر مختلفی از عناصر موردنیاز برای حمایت از رشد درخت شلیل؛ را داشته باشند. اگر به این نتیجه رسیدید که خاک شما فاقد مواد مغذی لازم (ازت، فسفات، پتاس و غیره) است، حتماً کود مناسب انتخاب کنید. قبل از انجام هرگونه تغییر، خاک خود را بشناسید و به اهمیت آزمایش خاک پی ببرید.
اواخر بهار یا تابستان، درختان شلیل؛ به کود نیتروژنی نیاز دارند. میتوانید از اوره، کود دامی پوسیده یا کود شیمیایی هم استفاده کنید. درختان جوان به نیمی از میزان کود موردنیاز درختان مسن و بالغ نیاز دارند.
پس از کاشت درخت شلیل؛ در بعضی شرایط ممکن است دچار آفت یا بیماری بشود. شایعترین بیماریها و آفات درخت شلیل عبارتاند از:
گال طوقه (Crown Gall)
شانکر باکتریایی (Bacterial Canker)
زره پوش یا حشره پولکدار (Scale)
سن گیاهخوار (Tarnished Plant Bug)
لارو برگ پیچ (Leafroller)
شته (Aphids)
برنامهریزی و نگهداری خوب، حرف اول را در تولید محصولات میوهای میزند. این امر در مراقبت از درختان شلیل هم صدق میکند. مراقبت از این درختان به مراحل خاصی در هر فصل نیاز دارد. در فصل بهار این مراقبت شامل استفاده از چندین مورد اسپری قارچکش برای جلوگیری از پوسیدگی قهوهای است. درخت شلیل؛ استاندارد بهطورمعمول یک تا سه مراقبت نیاز دارند، اما در مناطق بارانی ممکن است برنامههای بیشتری نیاز باشد.
اواخر بهار یا تابستان این درخت به کود نیتروژنی نیاز دارد.
تنه نهال شلیل باید سالم و بدون شکاف یا آثار صمغ باشد.
نهال سالم، قطری بین 1 تا 2 سانتیمتر و ارتفاع حداقل 100 سانتیمتر دارد.
نهال درخت شلیل پیوندی؛ باید شاداب، سالم و دارای ریشه اصلی با طول 20 تا 35 سانتیمتر و 5 الی 6 ریشه فرعی به طول حداقل 5 سانتیمتر باشد.
برداشت میوه شلیل همچون برداشت میوه درخت هلو است. ابتدا میوه درخت را با دست خود بگیرید و بکشید تا از شاخه جدا شود که به راحتی از شاخه جدا می شود که البته می توانید با استفاده از قیچی باغبانی این کار را انجام دهید، میوه برداشت شده را در داخل سبد بگذارید و به همین منوال به کار برداشت میوه شلیل ادامه دهید و پس از برداشت آن را به انبار یا بازار مصرف عرضه کنید.
ازدیاد شلیل همانند هلو به روش پیوند انجام می شود. این گیاه را می توان روی پایه های هلو، زردآلو، بادام و آلو پیوند زد. فاصله کشت برای ارقام معمولی شلیل، ? تا ? متر است و در یک باغ خوب می توان انتظار ?? تا ?? تن محصول در هکتار داشت. در روش های داربستی فواصل کشت کمتر و مقدار محصول بسیار بیشتر است و تا ??? تن در هکتار نیز می رسد.
برای کاشت شلیل در گلدان انتخاب بذر مناسب بسیار مهم است. برای این منظور لازم است از بذر درختان شلیلی پا کوتاه استفاده کنید، البته چنانچه قصد دارید شلیلی شما بار دهد در غیر این صورت و به عنوان یک گیاه زینتی می توانید از هر هسته شلیلیی برای کاشت استفاده کنید.
انتخاب گلدان مناسب نیز مهم است. در مراحل بعدی رشد نهال شلیل قطر گلدان ?? تا ?? سانتیمتر باشد. برای جدا کردن گوشت میوه شلیل از هسته آن را داخل دهان نکنید زیرا احتمال دارد بزاق دهان بر روی قوه نامیه گیاه تاثیر گزارد.
?- ابتدا بایستی هسته را از گوشت میوه شلیل جدا کنید. اگرچه این کار کمی مشکل است ولی تلاش کنید تا کاملا گوشته میوه از هسته جدا شود. به این منظور میتوانید میوه شلیل را ? تا ? روز در سایه بگذارید تا خشک شود، در این صورت جدا کردن هسته آسانتر خواهد بود.
?- در مرحله بعد لازم است قسمت چوبی هسته را به آرامی بشکنید. دقت کنید که هنگام جدا کردن پوسته چوبی مغز هسته آسیب نبیند زیرا امکان سبز شدن هسته در صورت آسیب از بین خواهد رفت. برای جدا کردن هسته چوبی میتوانید از انبر استفاده کنید تا پوسته چوبی ترک بخورد و بتوانید مغز هسته را خارج کنید.
?- برای کاشت هسته شلیل در گلدان بهتر است چند روزی هسته را داخل پلاستیک و در داخل یخچال قرار دهید تا مواد بازدارنده موجود در هسته که مانع جوانه زنی بذر میشوند، غیر فعال شوند.
نکته : توجه داشته باشید که هسته شلیل را در کنار میوه هایی مانند موز در یخچال نگزارید زیرا اتیلن تاثیر منفی بر قدرت جوانه زنی هسته شلیل خواهد داشت. در شرایط طبیعی ماه های سرد زمستان در طبیعت این مواد را غیر فعال می کند.
?- هسته شلیل را یک شب در آب بخسانید. در این مرحله هسته شلیل آماده کاشت داخل گلدان است.
?- گلدان مورد نظر را با خاک مناسب (مخلوطی از خاکبرگ و شن) پرکنید. هسته شلیل را در عمق دو برابر اندازه طول هسته شلیل در خاک بکارید.
?- گلدان را در دمای ?? درجه سانتیگراد قرار دهید. هسته شلیل در حدود یک ماه بعد جوانه خواهد زد. نهال حاصل از کاشت هسته شلیل در گلدان در صورت شرایط مساعد محیط در مدت ?-? سال به باردهی می رسد. بنابراین لازم است با بزرگ شدن نهال، آن را به گلدان بزرگتر انتقال دهید. در حین رشد کود دهی را فراموش نکنید .
کموبیش، دو گزینه برای ریشهزایی و کاشت درخت شلیل؛ از قلمه وجود دارد: چوب نرم و چوب نیمه سخت. روش اصلی به این صورت است که قلمهها باید با یک چاقوی بسیار تیز و تمیز از شاخه برداشته شوند. طول آنها باید حداقل 15 سانتیمتر و کمتر از 30 سانتیمتر باشد.
بهترین زمان برای تکثیر قلمهها، صبح زود است؛ چون گیاه کاملاً متورم است. بسیار اهمیت دارد که قلمهها تا زمان قرار گرفتن در زمین، سرد و مرطوب باشند.
نحوه کاشت درخت شلیل در ایران یکی از رایج ترین کاشت های نهال درخت و میوه می باشد.
یکی از مواردی که در آموزش کاشت نهال شلیل نقش مهمی دارد، بهترین زمان کاشت نهال شلیل می باشد.
در ابتدا باید گفت که نهال شلیل از نهال هلو که جهش ژن داشته، تولید شده است.
این نهال شلیل می تواند از نهال هلو نیز تولید شود و قابلیت لقاح دارد.
نهال شلیل از جمله نهال هایی است که نسبت به سرما حساس بوده و در هوای سرد خشک می زند.
حتی در مواردی اگر دمای سرما -?? درجه باشد می تواند نهال شلیل را کاملا از بین ببرد.
شرایط آب و هوایی در نحوه کاشت نهال شلیل بسیار تاثیر دارد.
به همین دلیل بهترین زمان کاشت نهال شلیل می بایست در فصل بهار یا تابستان است.
نهال شلیل گرما را به راحتی می تواند تحمل کند و در فصل بهار نیز شکوفه می دهد.
هرس در واقع بخش اصلی پرورش درخت شلیل به شمار می رود که هرس به موقع و درست باعث افزایش باردهی و طول عمر درخت می شود. بسیاری از درختان را در فصل زمستان مورد هرس قرار می دهند ولی در مورد درخت شلیل باید عرض کنیم که زمان مناسب هرس درخت فصل بهار است، هرس این درخت از سال اول شروع و هرساله ادامه پیدا می کند. در واقع از مزیت عمده هرس این درخت کنترل اندازه و سایز آن برای سهولت برداشت میوه و افزایش باردهی است که هرس به موقع به ایجاد شاخه های اصلی قوی کمک شایانی می کند و این اجازه را به شاخه های اصلی می دهد تا بتوانند نور خورشید را دریافت کنند. بریدن شاخه های اضافه باعث تقویت شاخه اصلی و افزایش کیفیت و باردهی محصول می شود.