اغلب ما با خواص زعفران آشنایی داریم. البته صرفا ما ایرانیها نیستیم که در کنج آشپزخانه زعفران سرخ و خوش عطر را نگه میداریم. در اسپانیا برای پخت نانهای قندی، مربا و کلوچه و پلو از زعفران مخصوصی به نام Paella استفاده میشود. در رسپی غذاهای اسپانیایی که گردشگران علاقه زیادی به آن دارند، زعفران پای ثابت است.
زعفران در غذاهای لذیذ
در ایران برای تهیه بریانی و برنج، مقداری برنج پخته شده را با زعفران مخلوط کرده و دوباره به برنج اضافه میکنند .این گیاه همچنین برای طعم دادن به غذاهای معروف جهانی در فرانسه و هلند استفاده می-شود. در این کشورها زعفران با ماهی، صدف و مرغ استفاده میشود.
همچنین از آن در تهیه کره، پنیر، خامه، نوشابه، کنسرو، ترشی، پودینگ، برنج، سوپ، خورشت و مخصوصاً غذاهای گوشتی استفاده میشود. البته در صنعت شیرینی پزی برای تهیه بیسکویت، کیک، خامه و آبنبات نیز استفاده میشود.
سایر کاربردهای زعفران
کلاله زعفران به عنوان گیاهی جایگزین چای استفاده میشود. از زعفران برای زیبایی ابرو، لاک ناخن، خوشبو کننده طبیعی، بخور و ماسک پوستی نیز استفاده میشود. حتی از آن به عنوان جوهر استفاده میکنند. در برخی مناطق در مراسم مذهبی و رسمی خود به پیشانی میمالند.
نکته مهم برای حفظ خواص زعفران
زعفران نباید در جای خیلی گرم یا خیلی سرد مثل یخچال فوق العاده سرد نگهداری شود. در صورت نگهداری در جای خشک و خنک، میتوان آن را تا سه سال نگهداری کرد. این مدت زمان کمی نیست ومیتوانید حجم بسیار زیادی از زعفران را سالم نگهداری کنید.
استفاده از زعفران در صنایع آشامیدنی
امروزه یکی از عمده ترین کاربردهای زعفران در صنعت تولید نوشیدنیهای الکلی و غیر الکلی است. با این حال عمدتا انواع زعفران در تهیه نوشیدنیهای اشتها آور و انرژی زا استفاده میشود. از زعفران در تهیه شربتهای التیام دهنده معده از جمله شربتهای زعفران ساده و لیمو نیز استفاده میشود. طرز تهیه یکی از انواع شربتهای لیمو زعفران به شرح زیر است:
دو گرم پودر زعفران را به مدت نیم ساعت در یک لیتر آب جوش دم کرده و خنک کنید. این دم کرده را با 100 گرم عسل شیرین کرده و 50 سی سی لیمو ترش به آن اضافه کنید. زعفران مانند چای معمولی دم میشود و در مهمانیها به عنوان چای زعفران استفاده میشود. حال که در فصل تابستان هستیم بهتر است به جای نوشیدنیهای غیر طبیعی، با آگاهی از خواص زعفران این شربت را درست کنید.
یکی دیگر از کاربردهای عمده زعفران در صنعت تهیه دسر و شیرینی پزی است. میزان خرید زعفران مورد استفاده در شیرینی پزی و پخت ده در میلیون است. از زعفران برای افزودن رنگ و عطر به محصولاتی همچون کیک، نان و شیرینیهای گران قیمت استفاده میشود. استفاده از زعفران در صنایع لبنی هم رایج است. از زعفران در لبنیات مانند شیر، بستنی، پنیر، خامه و کره استفاده میشود. میزان زعفران مورد استفاده در بستنی سه تا هفت و نیم قسمت در میلیون است.
برای خواندن مقاله در سایت اصلی اینجا کلیک کنید .