یپ تصویر Super HAD CCD در دوربین مداربسته /کاهش نویز دیجیتال


چیپ تصویر Super HAD CCD در دوربین مداربسته  /کاهش نویز دیجیتال

 Super HAD CCD نسخه ای ارتقا یافته از حسگر HAD CCD سونی است که دارای حساسیت بالایی نسبت به نور است و در دوربین های مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرد. در این حسگر از تکنولوژی جدیدتر و پیشرفته تری نسبت به ورژن قبلی استفاده شده است. از جمله  ویژگی های این نسخه می توان به افزایش تعداد پیکسل ها و اندازه کوچکتر حسگر CCD اشاره نمود که در نتیجه منجر به کوچکتر شدن محدوده دیافراگم در سنسور شده که به دنبال آن مشکل حساسیت کم سنسور نسبت به نور نیز برطرف گردیده است.

در این ورژن، یک لنز در بالای سنسور برای تمرکز هرچه بیشتر نور قرار گرفته است، که باعث گسترش دامنه مجازی عملکرد دیافراگم شده و حساسیت نوری را نیز ارتقا بخشیده است. سونی، اولین شرکتی است که از این فناوری در سنسور تصویر CCD استفاده نموده است.

نحوه عملکرد

به طور کلی در تکنولوژی Super HAD سونی مشکلات مربوط به حساسیت نوری از دو طریق برطرف گردیده است:

1) با قرار دادن میکرولنزها به طور مستقیم در بالای هر پیکسل در CCD: بدین ترتیب نور بیشتری به طور مستقیم بر روی هر کدام از پیکسل ها به صورت جداگانه متمرکز می گردد.

2) با بهینه سازی ساختار میکرولنز ها: بدین ترتیب نواحی کاذب میان پیکسل ها کاهش یافته و همچنین میزان حجم کمتری از نور به هدر می رود.

تفاوت Super HAD CCD با CCD های معمولی

مزیت اصلی CCD های Super HAD نسبت به CCD های معمولی سونی حساسیت بالاتر آنها نسبت به نور است. به صورت تقریبی این CCD ها تا  دو برابر حساسیت بیشتری نسبت به CCD های معمولی در مقابل نور دارند. بدین ترتیب دوربین های مدار بسته ای که مجهز به این CCD ها باشند تصویری با حداقل نصف نویز کمتر در نورهای کم و محیط های تاریک ایجاد می کنند. این  CCD ها همچنین حدود 6db (مقدار 6 دسیبل) نسبت سیگنال به نویز کمتری دارند.

در پایان نمی توان عنوان نمود که Super HAD CCD رزولوشن تصویر شما را افزایش می دهد. این حسگر تنها به صورت بهینه از نور موجود استفاده می کند و به شما این امکان را می دهد که یک تصویر با کیفیت مناسب و با نویز و ارتعاش کمتر در محیط های کم نور و تاریک داشته باشید.

 

آداپتور صنعتی

دوربین تشخیص چهره

 

کاهش نویز دیجیتال در دوربین مداربسته

اصطلاح Digital noise reduction یا DNR به یک مکانیزم کاهش نویز دیجیتال در دوربین مداربسته اشاره می کند که از طریق روش های پردازش تصویر بسیار ساده نویز الکترونیکی در تصویر را کاهش می دهد

 

این همه نویز از کجا می آید؟

دوربین برای بهبود کیفیت تصویر به ویژه در محیط های کم نور از مکانیزم های الکترونیکی مانند AGC استفاده می کند. این مکانیزم ها به صورت الکترونیکی سیگنال تصویر را تقویت می کنند. مشکل اینجاست که به همراه سیگنال، نویز هم در این روند تقویت می شود. پس خواه ناخواه ما همیشه در تصویر نویز خواهیم داشت، به ویژه زمانی که نور محیط کم باشد.

 

DNR یا کاهش نویز دیجیتال در دوربین مداربسته چطور کار می کند؟

نویز الکترونیکی به وجود آمده در تصویر معمولا شکلی مشخص دارد. این نویز معمولا خود را به صورت نقاط رنگی کوچک در تصویر نشان میدهد، DNR با استفاده از یک مکانیزم ساده پردازش این نویز را شناسایی کرده و تا جای ممکن آن را کم می کند. البته این روش نمی تواند تمام نویز را تصویر از بین ببرد اما در سطوح صاف و یک رنگ تقریبا نویز از بین خواهد رفت.

هایک ویژن

 

3D DNR یعنی چه؟

مکانیزم 3D DNR یا DNR سه بعدی، برای کاهش نویز پا را یک مرحله فراتر می گذارد. در این مکانیزم گذشته از بررسی فریم به فریم تصویر و کاهش نویز، فریم ها با هم مقایسه می شوند و با توجه به تغییر در تصویر نویز شناسایی و حذف می شود. این روش تاثیر DNR را به مراتب افزایش می دهد.

سوئیچ شبکه

 

آیا دوربین های مداربسته هایک ویژن کاهش نویز دیجیتال دارند؟

تقریبا تمام دوربین های مداربسته تحت شبکه امروزی هایک ویژن دارای مکانیزم 3D DNR هستند. از آنجایی که دوربین های آنالوگ فاقد پردازشگر داخلی برای پردازش تصویر هستند نمی توانند چنین مکانیزم هایی را داشته باشند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.